TOP
Etiket Tasarım Programları

Etiket Tasarımı için Tasarım Programları

Etiketler hayatımızın her yerinde. Genelde süpermarketlerde ürünlerin üzerine yapıştırılan ve ürünü tanıtan kağıtlar olarak algılasak da mutfakta tuzluğun ve karabiberin üzerine yazılan yazılar bile bir etikettir. Bir ortamda iki kişi aynı bardağa sahipse, karışmamaları için üstlerine yazılan yazılar, konulan işaretler birer etikettir. Bunun gibi örnekleri çoğaltmak mümkündür.

Birçok insanın bir arada bulunduğu ortamlarda sadece birkaç kişinin anlayabileceği işaretler kullanmak güvenlik ve sağlık riskleri dahil, birçok sıkıntının oluşabilmesine neden olabilir. Özellikle otomasyon sistemlerinin yaygınlaşmasıyla etiket kullanımı da hızla artmaya başlamıştır. Artan etiket çeşitliliği ihtiyacı kısa sürede “etiket nasıl tasarlanır” sorusunun yüksek sesle sorulmasına sebep olmuş, insanlar etiket tasarımı konusunu daha fazla araştırmaya başlamıştır.

Gelişen ve çeşitlenen ekonomi ile kullanıcıların etiket tasarım programları yeteneklerinden beklentileri artmaya başlamıştır. İnternetin yaygınlaşmasıyla beraber bu platformda da masaüstü rakiplerine yetenek ve özellikleriyle kafa tutabilen tasarım programları kendilerini göstermeye başlamıştır. Aşağıdaki listemizde şu anda farklı alanlarda etiket hazırlamak için en fazla kullanılan ücretli ve ücretsiz etiket tasarlama araçlarına ait kısa bilgiler bulabilirsiniz.

Adobe Creative Suite

Adobe Creative Suit Logosu

Tasarım programları arasında ayrı bir yeri bulunan Adobe Creative Suite, içinde barındırdığı farklı araçlarla tasarımcılara büyük bir esneklik sağlamakta. Özellikle Photoshop ve Acrobat programları ile tanınan Adobe, sürekli güncellediği Creative Suite araçları ile günümüzde masaüstü ve basılı medyada standart hale getirmeyi başarmıştır.

Bizim de tasarımlar sırasında kullandığımız Creative Suite araçları öğrenilmesi ve ustalaşması uzun emekler isteyen, baştan sona yaratıcılığın serbest bırakılabilmesi için geliştirilmiş programlardır ve günümüzde grafikerlerin en çok kullandığı tasarım araçlarıdır.

Creative Suite dahilinde sunulan araçlar;

  • Grafik ve resim düzenleme aracı.
  • Vektörel grafikler ve illüstrasyonlar oluşturma aracı.
  • Hem basılı hem internet yayıncılığı için mizanpaj oluşturma aracı.
  • Premiere Pro. Video işleme ve düzenleme aracı.
  • Her türlü platform ve işletim sistemi için ara yüz ve kullanıcı ekranı geliştirme aracı.
  • Acrobat DC. PDF dosyalarını oluşturmak ve görüntüleme aracı. Reader ücretsiz ancak DC ücretli.

Adobe araçları listedeki birçok aracın aksine, sisteme kurularak çalıştığı için sistem kaynaklarının tamamına erişebilmekte ve bu sayede çok daha yüksek çözünürlüklerde işlerin hazırlanmasına olanak sağlamaktadırlar.

Adobe araçlarını bu listedeki diğer araç ve sitelerden ayıran bir diğer nokta, Adobe’nin araçlarının içerik üretmek üzerine inşa edilmiş olması. Bundan dolayı baskı seçenekleri açısından diğer araçların zenginliğine sahip olmayan araçlar yine de genel kullanım için gerekli baskı seçeneklerini kullanıcılarına sunuyorlar.

Canva – Online ve Ücretsiz Etiket Tasarım Sitesi

Canva Logo

Bireysel kullanıcıların etiket tasarlamak için ücretsiz kullanabilecekleri Canva, internette bu alanda faaliyet gösteren en önemli sitelerden biri. Etiket tasarım programı ücretsiz olan Canva ile etiket tasarla görevi alanların hem cüzdanları hem de elleri rahatlıyor. Ücretsiz tasarım imkânı veren site, ücretsiz üyeliklerde 250.000’den fazla bedava şablon ve 100’den fazla hazır tasarımı kullanma olanağı veriyor. Ücretli üyelik alarak online tasarım yapmak isteyen kullanıcılara bunlara artı olarak kendi yazı tiplerini yükleme ve kullanma, 400.000’den fazla bedava şablon ve 75 milyondan fazla lisanslı stok içeriklere ücretsiz erişim ve kullanım hakkı veriliyor.

Ücretsiz üyelik 5GB depolama alanı sunarken bu sayı Pro’da 100GB’a, en üst düzey olan Enterprise üyelikte ise sınırsız kapasiteye çıkıyor ve birden fazla kullanıcının ayrı ayrı sisteme giriş yapmasını sağlayabiliyor, her birinin erişebileceği projeleri kısıtlayabiliyorsunuz.

Label Maker Pro – Etiket Tasarım Programı

Label Maker Pro

2013 yılından beri piyasada bulunan Label Maker Pro birçok kullanıcının “etiket nasıl tasarlanır” sorusunu sorduğu zaman karşılaştığı ilk yanıtlardan biri oldu. Etiket tasarım programı olarak başarılı bir teknik altyapıya sahip olan program bunun yanında ek özellikleriyle rakiplerinin gerisinde kalmaya başlıyor. Arayüzünün eskiliği, otomasyon seçeneklerinin yetersizliği programın geniş ölçülerde kullanılmasını engelleyen etmenlerden birkaçı. Excel desteği sunan ancak SQL desteği sunmayan program, SQL’de saklanan verilere erişemiyor ve otomatik olarak etiket ve barkod basamıyor.

Label Design Studio – Etiket Tasarım Programı

Label Design Studio

400’den fazla hazır şablon ve 4000’den fazla vektörel çizim içeren bir etiket tasarlama programı olan label design studio ev ve ofis kullanımları için hazırlanmış bir program. Aynı zamanda ufak ve orta boylu perakende işletmeleri için barkod basımı için de uygun olan program, Excel, Access ve TXT formatında veri tabanları üzerinden veri çekerek bu verilere uygun etiket ve barkodları otomatik olarak basabilme özelliğine sahip.

Standart etiketlerin yanında CD etiketi, dosya sırtı, barkod, isimlik gibi içeriklerin hazırlanabildiği program ünlü etiket çıktı servisi Avery ile de uyumlu. Bununla beraber dosyaların Google Drive ve Flick hesabına da yüklenmesine izin veren program, bu sayede paylaşımları ve ortak kullanımları kolaylaştırıyor.

Label Designer Plus – Etiket Tasarım Programı

Label Design Maker

Etiket basımı konusunda rakiplerine kıyasla daha profesyonel bir çözüm olarak kullanıcıların karşısına çıkan Label Designer Plus, kullanıcılarına çok geniş seçenekler sunan bir etiket tasarım programı olarak dikkat çekiyor. Program rakiplerine göre daha fazla otomatik işleme sahip ve birçok işlem kurulum sihirbazları ile ayarlanabiliyor.

TXT, Excel, Access veri tabanlarının yanında daha fazla veri taşıyabilen ve büyük firmalar tarafından da kullanılan SQL ve DBase veri tabanlarından da veri çekebilen program, bu verilerle daha önce belirlenmiş veya hazırlanmış tasarımlara etiket ve barkod basımı yapabiliyor. Üstelik içeriklere kullanıcı kartı, bilet ve zarflarda dahil.

Etiket ve barkod yazıcılarının yanında standart ev ve ofis yazıcıları ile de kullanılabilen Label Designer Plus ile etiket tasarla işlevleri de sihirbazlar aracılığıyla gerçekleştirilebiliyor. Amatör kullanıcıları korkutan bir tasarım ara yüzüne sahip olan program, içerik oluşturmak için kullanıcılara zengin seçenekler listesi sunuyor ve öğrenmek için vakit harcanması gereken bir program olarak dikkat çekiyor.

Avery Design & Print Online

Avery Design Logo

Avery Design & Print Online internette hızla yaygınlaşan ve kullanıcıların etiket ve kartvizit tasarımları yapabildiği sitelerden biri. Kullanıcılarına ücretsiz tasarım olanağı sunan site geniş şablon desteği ile dikkat çekiyor. Online tasarım sistemi ile üretilen etiket ve kartvizitlerin basılı halde satın alınabildiği site, kolay kullanılan arayüzü ile dikkat çekiyor.

Maestro Label Designer

Maestro Label Designer

Etiket basmak için uygun donanımı olmayan ev ve ofislere hitap eden etiket tasarlama hizmeti maestro label designer müşterilerine hem tasarım hem de baskı hizmetlerini bir arada sunuyor. Online tasarım sisteminin ücretli ve ücretsiz iki versiyonu olan maestro etiket tasarımcısı kullanıcıların kısa zamanda etkileyici ve işlevsel etiketler hazırlamasına olanak sağlıyor. Kullanıcılar isterlerse yaptıkları tasarımları kaydedebildikleri gibi, kağıda basılmış şekilde, istedikleri sayılarda satın da alabiliyorlar.

Yorum Yazın

× WP